Ferskvare til Mo i Rana med utmerkelsen “Spesialitet”

Fire ganger i året møtes ti jurymedlemmer for å smatte, lukte og smake seg gjennom norsk og lokalprodusert mat og drikke. De er på jakt etter de beste produktene innenfor sin kategori. Nåløyet er trangt, konkurransen hard og
syv av ti må stemme for godkjenning for at produktet skal passere.

Offisielt merke for utvalgt lokalmat

Onsdag 3. april 2019 fikk Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken i Hernes utmerkelsen “Spesialitet” for to av sine produkter. Både elgpølsa “Skogens Konge” og Elgkarbonadene gikk til topps. Utmerkelsen ble markert på Elgstua i Elverum med bl.a. Nina Sundquist (direktør i Matmerk), landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad, fungerende ordfører Arnfinn Uthus, Fylkesmannen i Hedmark ved Turid W. Olsen og Mari Pandum i Innovasjon Norge.

Gratulerer

Etterfølgende dag ble 40 kg ferske elgpølser og elgkarbondader hentet hos Smak av Innlandet for videre transport nordover med endestopp i Mo i Rana. Vi gratulerer Marianne Wimmer og hennes stab for utmerkelsene og ny langdistanserekord med varer gjennom Smak av Innlandet.

Bli kunde – vi sender varer til hele Norge, hver uke