På vei til Sjusjøen

En vintermørk fredags ettermiddag passerer vi Moelv og kjører videre østover opp mot Sjusjøen. Vi nærmer oss Næroset, en liten bygd i Ringsaker, da skogen åpner seg og vi blendes av lys fra en større dagligvarebutikk. En kort rast skal pleie slitne ben, bilen parkeres og vi tar turen inn i det vi tror er en helt vanlig norsk dagligvare. Innerst i hjørnet finner vi verdens best bevarte hemmelighet.

Harby Handel

Med histore tilbake til 1920 og kjøpmann Aksel Harby, ble Harby Landhandel re-etablert i 2016 på Næroset. Kristian Harby, sønnesønn og daglig leder, er stolt ivaretaker av arven etter sin oldefar. Butikken er satt i stand etter inspirasjon fra opprinnelsen, sjelen finner vi gjennom et mangfoldig vareutvalg og en varm og lun mottakelse. Kristian møter oss etter en kort pause, og vi blir dratt rett bort til ostedisken.

Kristian Harby

Denne fant jeg i en mathall i Danmark. Jeg bare måtte ha den i butikken.

Kristian er energisk og tar oss med på en reise inn i et univers av smaker. Her finner vi blant annet pizzamel Type 00 (etter sigende vanskelig å skaffe i Norge), norsk produsert olivenolje fra gründere bosatt i Italia, øl, syltetøy, pasta og mye, mye mer. Nøye utvalgte varer som ikke kan kjøpes i norsk dagligvare, med smaker du ikke trodde fantes. Harby Handel tilbyr en unik, kulinarisk opplevelse som vi unner alle.

En plass til alle

Smak av Innlandet har mange produkter tilgjengelig hos Kristian og Bodhil. Med nærmere 40 små og mellomstore leverandører ønsker de felles salg-og distribusjon fra småskala matprodusenter velkommen. Tidligere har de kjørt rundt for å hente varer selv, nå blir mye levert på døren. Harby Landhandel bestiller varer fra oss en gang i uken og er trygge på både leveranse og kvalitet.

I hyllene til Harby Landhandel